L’erupció o exfoliació dental de les dents temporals (dentició que està en la boca dels nens des dels 8 mesos fins als 12 anys aproximadament) sol generar alguna incomoditat, sobretot en l’erupció inicial, entre els 8 mesos i els 20 mesos aproximadament.

L’erupció dental s’inicia amb la sortida dels incisius centrals inferiors (7-8 mesos d’edat) posteriorment els segueixen els incisius centrals i laterals superiors i acaba la cara frontal amb l’erupció dels laterals inferiors. Més o menys és el patró a seguir en una erupció normal, però cada nen porta un ritme particular.

En alguns casos, generalment pocs, el procés d’erupció va acompanyat amb certs símptomes que generen malestar i incomoditat en els nostres nens, és bo identificar-los i mantenir-los sota control, saber que no representen un problema de salut i que són part d’un procés fisiològic, en moltes ocasions són processos que coincideixen o afavoreixen l’erupció, res més.

Hi ha alguns símptomes que t’ajudaran a saber que al teu nadó està a punt de sortir-li la primera dent:

Hi ha algunes alternatives per alleujar aquests símptomes:

Analgésicos dentales en modo de geles que se aplican directamente en las encías

Antiinflamatorios orales para mejorar los síntomas y el malestar clínico

Mordedores de silicona

Higiene dental niños

FLUOR I ELS SEUS BENEFICIS

Estadística alarmant: el 77% dels nens de 3 anys ja té almenys una lesió de càries a la boca.

Parlem una mica del fluor i els seus beneficis, l’aplicació de fluor s’ha de d’iniciar quan l’especialista en odontologia t’ho recomani. El fluor és un element natural que es troba en l’escorça terrestre i té una distribució extensa en la natura. Alguns aliments i dipòsits d’aigua contenen fluor. Sovint, s’agrega fluor a l’aigua potable com a element reductor de les càries. A la dècada dels 30, els investigadors van detectar que les persones que prenien aigua naturalment fluorada presentaven un nombre de càries menor (dos terços) que les que vivien en zones d’aigua no fluorada. Els estudis realitzats han demostrat repetides vegades que si s’agrega fluor als dipòsits d’aigua de la comunitat, el nombre de càries en la població disminueix. L’ADA (Associació Dental de EE.UU.), l’Organització Mundial de la Salut i l’Associació Mèdica dels EE.UU. entre altres organitzacions, han recomanat l’ús de fluor en els dipòsits d’aigua a causa del seu efecte contra les càries.

Com treballa el fluor?

El fluor prevé contra les càries de dues formes:

Com es pot aplicar?

El fluor dental es troba en les pastes de dents, variant la seva concentració en funció a l’edat i especialització de cada pasta, també és present en col·lutoris i en els gels que s’apliquen en les consultes dentals 1 o dos cops l’any segons convingui en cada cas clínic (hi ha variables que afecten com la higiene, el risc a càries entre d’altres). Hi ha estudis científics que diuen que l’aplicació tòpica del fluor és el que redueix en gran mesura el risc de formació de càries i que el fluor ingerit només és rellevant abans de la formació i erupció de la dent. És important tenir en compte que a la fase preeruptiva, quan s’estan formant els maxil·lars, si hi ha un excés de fluor es produeix un afluorosis dental que desencadena en un esmalt porós i feble.

Hi ha dues tècniques d’aplicació de fluor tòpic en consulta:

Aplicación tópica del flúor con cubeta

La erupción de dientes de leche y el flúor

La recomanació és visitar el teu odontòleg de confiança que serà el que et recomani el millor tractament. Davant de qualsevol dubte visita’ns i et aclarim tot amb gust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *