Últimament a la nostre societat necessitem dedicar un dia a les coses que creiem que són importants, per això el 26 de juliol al nostre país es el dia dels avis. Això que sembla que sigui molt important en realitat és una fal·làcia perquè tots el dies de l’any hauríem de considerar als avis/es importants per moltes raons.

Els avis/es son importants i necessaris a qualsevol societat, gracies a ells adquirim coneixements i actituts d’una manera positiva que facilita la seva integració a la personalitat de cadascú de nosaltres. Ens proporcionen la transmissió de la cultura oral, importantísima, gracias a la qual es transmet la identitat de la familia en primer llóc i després la identitat de la societat de la qual formem part, d’aquesta manera aconseguim una bona identificació amb l’entorn i facililta la nostre integració.

Avui día els avis/es son una part essencial i activa de la societat ajudant als fills amb les cures i tota la intendència que necessiten els nens. Això ho realitzen de manera diferent que ho fan els pares, perque tenen més paciencia, valoren més el temps, dediquen atenció de manera personal als nets/es que fa que augmenti la autoestima tant del avis/es com dels nens, els quals aprenen a estimar i valorar a la gent gran com gent savia i aprenen coses més tradicionals i no per això menys importants.

Els canvis produits a la nostre societat, augment de la esperança de vida, families més nuclears, habitatges més petits, han provocat que ens ocupem dels avis/es d’una manera diferent, no per això pitjor, per aquest motiu i en paralel s’ha produït la aparició de centres públics i privats amb el propòsit de proporcionar les atencións i cures necessàries.

Nosaltres a PCV tractem a les persones de manera individualitzada, tenint en compte tant la vessant emocional com fisica. Treballem per mantenir i/o millorar la part fisica i alhora la part cognitiva i psicològica, realitzant exercicis adequats que fomenten la cohessió de grup i el manteniment i enfortiment de capacitats que per la edat començen a fallar. Fem servir tècniques de musicoterapia, funcions executives, memòria…

Traslladem al centre les activitats lúdiques que abans realitzaven a la seva vida quotidiana per que mantinguin la seva activitat i la integració dintre de la societat, per això des del sociosanitari convidem a totes les families que participin amb nosaltres de manera proactiva.

Rosario Crespin Ruiz. Psicòloga, col. 8582

Magdalena Pardos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *